Kjenner du din fasong

Body_Shapes

«Fashion is architecture: it is a matter of proportions» 
– Coco Chanel (French fashion designer)

Klær kan bli din verste fiende om du ikke er oppmerksom eller vet hva som er mest flatterende for din kroppsfasong. Helhets inntrykket kan bli veldig negativt om du velger feil mønster, snitt, for store eller for små klær.

Ved å kjenne sin egen kropp og hvordan vi skal kle den, vil det bli lettere å elske det vi allerede har.

Her er de vanligste 5 kroppstypene og kjennetegnene :

Pære  – smale skuldre, brede hofter og kanskje en fyldig rumpe.

alicia-keys Pear shape

Alicia viser stolt frem formene sine i en kroppsnær kjole. Midjen er fremhevet med svarte detaljer og utringningen løfter blikket oppover.

Pæreformen er det vi tenker på som en klassisk, feminin form. Hoftene kan se litt bredere ut i enkelte plagg, men de plaggene vil du jo unngå. Spill heller på den fantastiske bysten og midjen mange kunne dødd for.

Klestips

Stroppløst er absolutt flatterende for din smale overkropp. En stroppløs kjole med trang midje og flagrende skjørt, er en toppinvestering.

Dropp for lange og for voluminøse skjørt velg heller et A formet skjørt som er mye mer kledelig .

Singleter med smale stropper fremhever sterke armer og skuldre.

Du kan jukse deg til litt ekstra skulderbredde ved å velge jakker med skulderputer, vannrette striper eller båthals, dette vil balanserer ut forskjellen mellom overkroppen og underdel.

Velg jakker som slutter mellom midje og hofter. Slutter den midt på hoften, vil du fremheve hoftepartiet.

Skap en fin balanse mellom den smale overdelen og den bredere underdelen ved å velge en mørkere bukse enn oventil, eller velg detaljrike topper. Bukse med rette bein eller sleng skaper en flatterende siluett.

Synes du lårene er vel omfangsrike, finnes det hold-in-undertøy som kan redusere omkretsen med centimeter.

Scroll over bildene for tekst

Din smale midje er misunnelsesverdig. Med et tynt belte rundt, vil midjen din være blikkfanget.

Smykker og andre detaljer oventil vil dra fokuset opp om du ikke ønsker oppmerksomhet på nedre del. 

Tynne hæler og små vesker kan virke forstørrende.

Eple: – formfulle pupper, udefinert midje, gjerne litt mage og smale hofter.

Av alle de fem fasongene er eplet en av de vanskeligste å kle. Men du har smale hofter, en fantastisk rumpe og lekre ben å vise frem.

Adele Apple

Adlele i en søt blomstret kjole. Det sorte materialet under gir henne en slankere figur.

Klestips

Velg klær som former midtpartiet ditt. Trekk oppmerksomheten mot fordelene dine, som bysten, bena og det andre du liker. Hold-in-undertøy kan gjøre underverker når det kommer til å definere midjen.

Velg bukser med rette ben eller bootcut – da får du vist frem de smekre bena dine. Lav midje på bukser og skjørt fremhever mage og muffintopper (om en har det), og kan forkorte beina.

Er du velsignet med en flott byste, bør du velge topper med v-hals eller lav utringning som viser litt kløft.

Draperte samt omslags topper og kjoler er veldig flatterende. Knytter du beltet på siden, trekker du blikket bort fra mageområdet.

A formede skjørt er også veldig flatterende og forminsker brede hofter.

Velg en jakke som er godt innsvingt i livet, og som er enkeltspent med en eller to knapper, og ikke vær redd for farger. Husk mørke farger forminsker og lyse forstørrer.

Eksperimenter gjerne med hvilke farger og mønster som henholdsvis fremhever og skjuler det du ønsker. Men vær forsiktig med for mye og store mønster, da det kan gjøre deg større. Dette gjelder også  vannrette striper.

Og vær så snill – ikke gjem deg bort i posete bukser eller andre store klær, for det vil fremheve den fasongen du antageligvis prøver å skjule enda mer.

Timeglass –  Frodig, store pupper, brede hofter og fyldig rumpe og smale midje.

Du er velsignet med det mange anser som den ultimate kvinnekroppen. Og det er det du må vise fram og være stolt av!

kim k fllares

Kim`s sleng komplimenterer hennes formfulle figur. Jakken kunne vært litt kortere, men med håret satt opp vil hun ikke virke lavere.

Klestips

Smale jeans kan gi deg en litt uheldig gulrotaktig form, mens bukser med sleng vil skape den rette balansen mellom over og nederdel. 

Velg alt som er fomsydd og innsvinget, det vil fremheve din feminine fasong. Bruker du  tettsittende topper, bør du ha en bh som gir god støtte til bysten (må alltid ha).

Kjøp jakker med litt ekstra padding ved skuldrene, det vil fremheve overkroppen. Et A-formet skjørt med en kroppsnær topp til, vil fremheve timeglassformen. La deg inspirere av 50-talls-tilbehør og Marilyn Monroes klassiske stil.

Du kan bruke de fleste typer skjørt, men aller best for din figur er et blyantskjørt. Du kan kombinere det med en enkel skjorte og åpne de øverste knappene for å vise litt hud og dra oppmerksomheten oppover.

Peplum er et kort overskjørt eller en volang festet til midjen, den skaper en linje fra midjen ned til hoften, noe som virkelig fremhever kurvene dine.

Om en ønsker illusjonen om smalere bein og rumpe, da er trikset å gå for bukser i en mørkere tone og som har litt størrelse på baklommene.

Pass på at du ikke går med klær som er litt for snaue,  velg heller en større størrelse slik at plagget understreker formen din i stedet for å skape bulker og valker.

Ikke gjem bort figuren din i voluminøse plagg og tykke tunge stoffer som bare vil gjøre deg større. Unngå altfor korte skjørt, skjørtelengden bør ende rett over eller under kneet for det beste uttrykket.

lang og rett – smal og rett i kroppen, smale hofter, lang i livet og lange bein.

Du kler det meste, så fremhev den slanke figuren og de lange beina, eller skap en mer formfull figur med volum og detaljer.

keira-knightleys-rectanle

Keira`s rett fasong gjør seg vel i denne nydelige kjolen. De feminine detaljene oventil gir henne former, belte markerer midjen og tyllet gir en illusjon om fyldigere fasong.

Klestips

For å se og føle deg mer feminin, bør du bruke høye hæler og bruke klær som gir deg en illusjon om en midje.

Gå for rysjer, lommer ol. oventil om du ønsker en større byste. Lyse farger er også behjelpelig da det forstørrer.

En topp med høy hals vil gi inntrykk av en større byste.

Mønster er en bra ting for deg (gjerne dyreprint). Mønster gir en slags 3D-effekt og skaper volum og kurver, med blomster mønster understreker du det ytterligere.

Scroll over bildene for tekst.

En BH med innlegg, kan hjelpe på utringningen og gi en mer feminin look.

Rette snitt vil gi deg en hard og uformelig fasong. Du kan fint kle deg i store klær, men ikke overdriv da du vil se slaskete ut.

Syntes du du har store føtter, unngå da spisse sko tupper, det vil bare forlenge.

Petit – lav, smal, kort i livet og korte bein.

Du kan være lav og smal eller lav og formfull – her kan vi bruke det vi har for å skape en høyde du er fornøyd med.

victoria Beck petit

Victoria beholder de slanke beina i disse sigarett formede buksene, men forlenger dem også med det høye livet. Den hvite skjorten gir henne inntrykk av litt former

Klestips

Skap et inntrykk av mer høyde ved å ha samme farge fra topp til tå. Høye hæler, sko med spisse tupper og nude fargede sko til bare ben forlenger. Sko i samme farge som buksen vil utgjøre samme effekt. Ankel stropperne på skoene kan gi et feilaktig uttrykk, da de deler beina  i to og forkorter leggene.  

Unngå for mye mønster og detaljer som vil overrumple deg og gjøre deg mindre.

Viktig med passende klær og størrelser, for store og lange klær vil trekke deg ned og du mister høyden. Store vide bukser gir volum, men kan også gjøre deg mindre.

Ankel korte bukser er super flatterende, klipp eller kjøp bukser som ender på ankelens smaleste punkt.

Velg korte kjoler for å vise frem beina, og gå for høye liv på bukser og skjørt for å oppnå mer lengde.

Legg vekk de største smykkene og veskene da de har en negativ effekt på fasongen din. Tydelige kontrast fordelt på over og underdel kan ha samme virkning.

Tunge klumpete sko er absolutt ikke heldig for din kropps lengde.

Det er fult mulig å være en kombinasjon av flere fasonger.

Dette er absolutt ingen fasit svar på hvordan de forskjellige fasongene er, da det finnes mange flere forskjellige kroppsfigurer. Men det er noen generelle base tips som en kan ta utgangspunkt i.