HVOR KORT SKAL DET VÆRE

Jeg planlegger aldri antrekket mitt dagen i forveien, som jeg vet mange tipser om. Det funker ikke for meg, for jeg vet aldri i hvilket humør jeg er i den dagen, så det må jeg kjenne på der og da.

Scroll over bildene for tekst.

I alle fall i dag, så falt valget på et svart antrekk som bestod av et kort skjørt og topp. Strømpebuksene var et must da det blåste ganske kaldt.

Var temmelig fornøyd med dagens outfit, helt til jeg spurte meg selv og sønnen min Daniel «er kanskje skjørtet litt kort eller»?  Og da baller usikkerheten på seg, så jeg ble usikker på hvilke ankelsko jeg skulle bruke til også.

Rocka

Skinnjakke til….

Det endte med at jeg beholdt skjørtet og valgte skoene uten frynser. Og da endte jeg opp med å føle meg for snuppete (hater det). Frynsene hadde jo gitt meg den rocka looken jeg trives best med (TIPS).

Jeg fant ut at så lenge jeg hadde de mørke og tette strømpebuksene til, gjorde det ikke noe om skjørtet var litt kort (TIPS).

Å velge ut et par strømpebukser er ganske enkelt for meg, da det bare går i sorte 60/70 denier. Er ikke stor fan av tynne strømper, da man lett kan få «skjelett bein» som jeg kaller det.

Til mer pyntet anledninger, syntes jeg – JA, at de skal være tynnere, men her må man finne en flatterende mellom ting (TIPS).

Hva er din meningnår det gjelder strømpeukser?

eller camo

eller camo

Her er flere tips basert på dagen antrekk:

Antrekket mitt i dag er også et godt eksempel på hvordan få en lang siluett. Som nevnt mange ganger før, er trikset å ha samme farge fra topp til tå, eller hvertfall på sko, strømper og gjerne skjørtet eller shortsen.

Pass også på at ankel skoene ikke stopper på den bredeste delen av leggen, da vil beinet ditt rett og slett se bredere ut. Så endestasjonen bør være på det smaleste punktet.

Så, hvilken lengde syntes jeg er perfekt på korte skjørt eller kjoler uten strømpebukse? Vi kan jo begynne med en liten test. Om du bøyer deg framover og trusen syntes, ja da syntes jeg det er for kort.

Du kan også ta utgangspunktet i den smaleste delen av låret, som som regel er rett over kneet. Om beina dine er litt kraftige er dette tipset greit å følge, da det kan gi deg et smalere uttrykk.

Stylingtips

En hvit, grønn camo eller denim skjorte er en annen kombinasjon jeg kunne valgt å bruke til skjørtet, eller en svart silke bluse for finere anledninger.

Jakker er et fint tilbehør, som kan være med å understreke ønsket stil. Er også et perfekt plagg å legge til om en trenger mer mønster eller farge i antrekket. 

Ønsker man og ikke bruke strømper, velg da hæler med ankel rem. Dette for å dele opp og unngå at det blir for mye bein. Også kult med flate herre inspirerte sko eller Dr Martens lignende boot.

&

Lurer da veldig på hva dere tenker om korte kjoler og skjørt, og hvor går deres grense?

Hei så lenge!