PÅ EN KOMFORTABEL REISE

reise a

Er du så heldig som skal legge ut på en reise i nærmeste framtid, til en storby eller til en deilig strand i sydligere strøk.

Da er det kanskje lurt og tenke på reise antrekket og ikke bare på hva som skal i kofferten.

Vi ønsker å være mest mulig komfortable på reisen, men også å se noenlunde ok ut. Det er ikke mye behagelig å sitte på fly med trange klær og sko som strammer her og der.

For min del er hæler uaktuelt å reise i, det er ikke komfortabelt, føttene hovner opp og  det kan bli mye gåing. Men herregud, jeg misunner de som kan, for det ser jo drit lekkert ut.

Skal du til varmere strøk, vil det nok være litt kjøligere der du reiser fra, flypassen og på flyet. Så å reise i sommer antrekket, shorts og singlet foreksempel, kan fort bli en kjølig opplevelse.

Her er noen tips og inspo til hvordan man kan kle seg for en reise.

STORBY FERIE

Personlig elsker jeg å reise i joggesko. Og da har jeg en greie, de må helst være «brand new» eller hvert fall være hvite og rene. Convers er også en favoritt eller gode ankleboots, det kommer ann på været og hvor jeg skal.

Dra avgårde i en smal  jeans helst med litt stretch, en t skjorte og jakke. En voluminøs skjorte kan også være et godt valg, brett opp eller ned ermene i forhold til temperaturen.

Skinnjakken tar jeg alltid med meg og gjerne en kort kardigan under for å ha på flyet. Du kan også droppe skinnjakken og heller bruke en lang tykk kardigan. Den vil holde store deler av kroppen varm. Bruk den uten belte for en avslappet look eller med belte for en strammere og oppdatert look.

Stort skjerf har jeg gjerne med meg også, perfekt som teppe eller pute.

Ønsker du litt ekstra lengde er sko med kilehæler et perfekt alternativ. Jeg ville kombinert de med et par 70 talls slengbukser. Buksene, skoene og en kort jakke vil til sammen gi deg eventyrlige lange bein. Antrekket er veldig flatterende for de fleste fasonger.

Ønsker du en litt penere stil, kan du bytte ut jeansen med vide bukser eller andre med et finere uttrykk. Pass på å velge klær som ikke rynker lett.

Et knelangt skjørt eller et par culottes (lange bukseshorts) er også fine valg.

Kjør på med lag på lag, så kan du heller pelle av overdelene etter hvert som gradene stiger.

STRAND FERIE

En fotsid t eller singlet kjole er fantastisk å reise i. Man kan virkelig krype opp i sete (om en får lass til det) og rigge seg godt til. Kjolens lengde holder beina og føttene varme. Kombiner med en skinn eller denim jakke.

Ha sokker i vesken om du skulle bli kald på føttene og ha en genser over skuldrene eller rundt midjen for sikkerhets skyld.

I håndbagasjen kan du ha skift, slik at du kan bytte til en nettere underdel når du nærmer deg destinasjonen. For t skjorten eller singletten har du på deg under reisen.

Velger du å reise i korte antrekk som shorts ol. bruk det medbragte skjerfet som teppe om det er ingen tilgjengelig på flyet. Sandaler kan bli kjølig, så de ville jeg hatt i vesken inntil videre.

Jumpsuits er veldig enkle, da du kun forholder deg til et plagg. De er også super comfy, men veldig upraktisk, særlig de gangene du skal på toalettet.

For veldig lange flyreiser ville jeg nok vurdert en joggebukse. Men det er viktig at selv den ser bra ut. For føler jeg meg som en dass, ville det blitt en skikkelig dårlig start på turen – Så shallow skal jeg inrømme at jeg er.

GOD TUR!