Forandring fryder ikke alltid

“Either you love it or hate it”

Jeg har alltid trent et eller annet, det begynte med friidrett (noe jeg var ganske god på), fotball, så håndball (ikke så god). Allt dette skjedde på Ekeberg, hvor jeg vokste opp.

Jeg er en typisk periode trener, dvs at jeg trener veldig hardt en periode, blir like lei en lang periode og begynner på`n igjen, og sånn går det.

Men de siste årene har jeg blitt flinkere fakstisk og trener jevnlig.

Scroll over bildene for tekst.

Som ung løp jeg ganske fort og fort er gøy. Men dessverre dabbet den interessen av og kom vel aldri tilbake.

For noen år siden kom løpebølgen, da skulle man løpe langt og lenge noe jeg absolutt ikke digget. Fryktelig kjedelig tenkte jeg og ikke minst slitsomt. Men jeg prøvde da, prøvde og prøvde, og tror du ikke at jeg tilslutt ble littegranne hekta. Det var ikke sånn at jeg ble fanatisk og løp rundt til en hver tid, men det var såpass at jeg kjente humøret mitt sank når jeg ikke fikk tatt en liten tur. Det trodde jeg aldri skulle skje.

Men så skal selvfølgelig noe skje som setter stopper for denne gleden. Forkalkninger, noe jeg har fått i både hofter og skuldere. Så nå er løping lagt på hylla, hvert fall for en stund. Dette er super kjipt og veldig frustrerende.

Vannet er min meditative venn.

Vannet er min meditative venn.

Siden jeg nå ikke kan løpe rundt lenger blir det lange og mange gå turer, eller medium power walk som jeg kaller det.

Å gå disse turene gir meg nesten mer enn å løpe, for det første kjenner jeg det mer i musklene enn når jeg løp. Jeg får også anledning til å tenke, fokusere, drodle og ha en prat med meg selv mye mer enn når jeg løp. Man er rett og slett mer til stede.

Trening er bra for kropp og sjel, det vet vi alle. Men for det også viktig for div sykdommer. Trening for meg har også blitt et «må gjøre» da jeg attpå til har klart å få diabetes 1.

Ja det har skjedd mye med kroppen min det siste året, vet ikke om det er det alderen gjør med en eller om det bare er uflaks.  Det er hvert fall irriterende da jeg aldri har vært ordentlig syk.

Fikk med meg sønnen, kos

Fikk med meg sønnen på tur

Gleder meg veldig til å bli frisk, for jeg personlig er veldig ferdig med «mamma kroppen» og har lyst å trene meg opp til en ok 40 + +åring. Og så er det så mange aktiviteter jeg har lyst å prøve, som foreksempel boksing og klatring (tross høydeskrekk).

Scroll over Bilder for tekst.

Kjenner dere til problemet forkalkninger (gir meg mye smerter). Om dere gjør tar jeg gjerne i mot alternative trenings metoder og behandlinger (har blitt sendt overalt av legen min).

Til neste gang

Until next time

Ønsker dere en riktig God helg med og uten trening.

Det blir dessverre ingen nye innlegg på noen dager da jeg er på lenge etterlengtet familie tur. Ses snart.