HVORDAN KLE SEG FOR DEN STORE DAGEN

Mai består av flere høytider og festdager, og den største festdagen av dem alle er bare to dager unna og det er selveste 17 Mai.

Dette innlegger skulle vært skrevet tidligere denne uken, men vi har forsatt 2 dager igjen om antrekket ennå ikke er helt på plass.

Vi som ikke har bunad, har anledning til å kle oss litt friere og ty til trendene om en vil. Jeg personlig syntes det er super viktig at vi har respekt for nasjonaldagen og kler oss deretter.

Det er dessverre ikke meldt det beste været her i Oslo, litt kjølig og litt regn. Dette kan jo legge en demper på antrekkene våre, særlig for oss som har planlagt kjoler. Men det er håp.

Her er noen tips på hvordan kle seg for dagen og etter været.

 • På 17 Mai skal en pynte seg og gjerne kle seg litt mer klassisk og stilrent enn vanlig. En bør unngå de korteste kjolene og skjørtene. På selveste Nasjonaldagen kan vi godt dekke oss litt til, dype utringninger ol er ikke nødvendig..
 • Selv om jeg elsker svart, så prøver jeg å holde meg unna den fargen mest mulig. Få innslag av svart gjør ikke noe, men et helt antrekk blir litt sørgmodig syntes jeg. Mørke blått er et godt alternativ.
 • Bare bein blir vel kanskje å utelukke denne dagen om du ikke har en lang fotsid kåpe som kan dekke og varme beina dine. Ellers er det bare å ta frem strømpebuksen, den sorte går som regel til alle farger og mønstre. Mitt vanlige tips er da og ha sko i samme farge som strømpebuksen, så blir det en helhet.
 • Vet noen ønser å gå for hudfargede strømper, men vær da så snill og velg noen som er så lik hudfargen din som mulig, ikke for matte og ikke for glinsende. Alternative er å ha mørke strømpebukser ute for så å ta de av seg når du kommer innendørs (husk bodylotion).
 • En planlagt tubekjole kan bli varmere ved å ha en innsvingt blazer over, eller kombinere med en pen lite skjorte under. Du kan også bruke en smal høyhalser under kjolen om det blir skikkelig kaldt. En kul og anderledes måte  å bruke tubekjole på.
 • Smykker og annet tilbehør kan oppdatere den enkleste kjolen.
 • En kardigan over kjolen eller til skjørt med belte i midjen er også et alternativ.
 •  En trenchcoat med en ekstra jakke inni eller en varmere kåpe er nok lurt for å beskytte seg mot det kjølige været. Husk, et skjerf vil også hjelpe.
 • Andre alternativer til kjolen kan være et sett med lik bukse og topp eller jakke. En jumpsuit eller buksedress er moteriktige valg, du kan også gå for lange shorts (culottes) som stopper under knærene med en skjorte eller t skjorte og en fin jakke over.
 • Om du er ute og det regner bør de åpne penskoene legges i vesken. Puss heller ankelskoene eller støvlettene fine, og ta dem i bruk til du kommer deg innendørs.

Jeg selv hadde planer å bruke en fotsid hvit blondekjole (samme som i fjor) med et par kilehæler til. Men den planen ser ut til å gå i vasken. Litt upraktisk med en kjole som subber ned i bakken når det regner.

IMG_9685

Alternativet var en hvit vid bukse med høyt liv, men her vil jeg få det samme problemet. Så her er jeg altså, uten et planlagt antrekk – Hjelp. Vil heller ikke gå å kjøpe meg noe nytt, bare for denne ene dagen, viktig dag ja, men….…

 •  Det gjelder å være mest mulig komfortabel gjennom dagen, da den er lang og du har kanskje ikke mulighet for å gå hjem for og skifte.
 • Gode sko er viktig. Husk – du vil få en morsommere feiring med føtter som ikke verker.
 • Å gå å bære på en tung veske gjør heller ikke dagen noe bedre, derfor er en ryggsekk ikke så dumt. Da mener jeg en av disse litt mer trendy ryggsekkene du får tak i nå (gina tricot, zara, bik bok, h&m, Monki). De er både pyntet og tøffe, og ikke minst er det plass til det du trenger i løpet av dagen. Det beste er at du får frie hender til å gjøre hva du vil med…….

Til slutt litt hår inspo for hår som lett reagerer på dårlig vær

Til alle store og alle små 

Ha en fantastisk feiring og la oss alle krysse fingrene for at vi får en strålende 17 Mai (så har jeg noe å ha på meg også).

 Psst. kommer tilbake med hva jeg endte opp med….