HVA KJEDER KAN GJØRE FOR FIGUREN DIN

Kjeder er ikke bare et fint tilbehør som gir antrekket den ekstra lille piffen, men de gjør også nytte for seg. Kjeder kan faktisk være med på å gi fasongen et lite dytt i riktig retning om den trenger det.

Først og fremst ta høyden din i betraktning når du velger et kjede. Et for langt smykke på en petit figur kan bli vel overveldende. Og et for kort kjede forsvinner lett på en litt høyere figur.

Smykker kan være til stor hjelp, for eksempel ved å ta fokuset bort fra et område du ikke ønsker for mye oppmerksomhet rundt. Øynene vil nemlig trekkes opp mot et i øyefallende smykke.

Er du liten av vekst vil et kjede som rekker over bysten være passende, gjerne med en V – form som vil forlenge halsutringningen og som får deg til å virke lenger.

Har du litt høyde  kan du egentlig gå for hvilken som helst lengde på kjedet, men spesielt lange kjeder vil understreke høyden din.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Er du midt i mellom vil alle kjede lengder passe deg.

Fremhev brystene med et kjede som rekker deg til rett under kragebeinet eller til rett over brystet. Og er brystene store, unngå lange kjeder – de går ikke så godt sammen.

Har du et rundt ansikt og ikke ønsker å fremheve det, bør du unngå choker eller kjeder som sitter tett opp mot halsen, for de vil bare understreke rundheten.

Et markert, hardt fjes kan tåle runde korte kjeder, siden de vil myke opp ansiktet.

Choker kjeder og andre kjeder som sitter tett rundt halsen syntes jeg personlig man skal være litt obs på uansett kort eller lang hals. De kan forkorte og i noen tilfeller få halsen til å se bredere ut.

Om du ønsker å bruke et slikt kjede er det nok lurt å ha lang hals, eller velge noe som ikke er så bredt.

Som nevnt vil et fint kjede piffe opp antrekket litt ekstra. Har du et antrekk som egentlig er litt kjedelig både i stil og farger, så match til med et statement smykke som bare sier «BOOM» – Plutselig fikk du et litt mer spennende antrekk.

Har du valgt et plagg som er i en farge som gjør deg blek, så rett det opp med et farget kjede som vil tilføre huden din litt farge og glød.

Favoritter

Min personlig favoritt er en T shirt med enten et kjempelangt kjede, en mix av kjeder med forskjellige lengder  eller et helt enkelt halvlangt kjede med et symbolisk anheng til.