SOLBRILLER TIL DIN ANSIKTSFORM

Det er sommer og absolutt høysesong for solbriller. Brillene er et perfekt tilbehør som løfter antrekket og uttrykkets helhet.

Du får en kjempe mulighet til få frem din personlighet med de rette solbrillene.

 Finn ut her hva som kler din ansikts form:

Ovalt ansikt

charlize-theron-435

Du er heldig som har den “perfekte” ansiktsfasongen med en perfekt balanse mellom panne og hakeparti. Haken er her litt smalere enn pannen, og kinnbeina er det partiet som er mest markant..

BRILLEN SOM KLER DEG: Velg en innfatning som passer til ansiktets størrelse, og en som gjerne følger øyenbrynenes form. Ansiktet ditt kler de fleste modeller, men de ovale brillene som vil fremheve fasongen din er de mest flatterende. Prøv også varianter som er bredere enn ansiktet ditt.

Ønsker du å leke deg litt mer med stiler har du mange muligheter.

UNNGÅ: Smale brillemodeller, de får ansiktet ditt til å virke enda smalere.

Firkantet ansikt  8557350_orig

Ansiktet ditt er bredt og har et markant kjeve- og panneparti. Haken er rett.

BRILLEN SOM KLER DEG: Solbriller som har fokus på toppen og skråner ned, vil se best ut på et kvadratisk/firkantet ansikt. Ellers vil runde, ovale eller katteøyneformede modeller myke opp ansiktsformen din.

UNNGÅ: Briller som er smale i bredden vil få ansiktet til å virke lengre. Unngå også skarpe og kantede former som understreker det firkantede ansiktet ditt.

Rektangulært ansikt MTIzNjEzMTg5NzQxNzc0MzUw

Rektangulære ansikter er gjerne lange og smale og gjerne litt kraftige rundt kjevepartiet. Ofte med rette linjer fra panne og kinn til kjeve.

BRILLEN SOM KLER DEG: Velg briller som passer til ansiktets størrelse. Brede briller vil gi deg en illusjonen av et videre ansikt. Prøv med en brille som har tyngde i ytterkanten, eller som har utsmykkninger på sidene som vil dra fokuset utover. Runde former og myke linjer er også veldig flatterende.

UNNGÅ: Smale, rektangulære innfatninger. De tynne innfatningene får ansiktet til å virke enda lenger.

Rundt ansikt

 Jennifer Lawrence

Bredden og lengden på ansiktet er nesten lik. Ansiktsformen har myke og runde linjer, hvor kinnbena er høye og kinnene avrundet. Pannen og kjevepartiet er smalt, med mykere linjer. Nederste del av ansiktet kan virke litt tungt.

BRILLEN SOM KLER DEG: Du bør finne briller som får ansiktet til å se lengre og smalere ut. Rektangulære og geometriske former som vil gi ansiktet ditt mer form og samtidig virke slankende og forlengende.

Gå gjerne for innfatninger med dekor ved tinningen, som er bredere enn ansiktet ditt eller som trekker oppover. Wayfarers og katteøynebriller er perfekte.

UNNGÅ: Unngå de altfor runde brillene som vil understreke den runde ansiktsformen. Overdimensjonerte former vil ha samme effekt.

Hjerteformet ansikt  4223866a635be574e5fb4d3795b46b06

Du har et smalt kjeveparti, en markert panne og kinnben.

BRILLEN SOM KLER DEG: Solbrillenes mål bør være å sette fokus på den øverste delen av ansiktet, men også å skape vidde på ansiktets nederste del. Velg briller med myke linjer for å myke opp det nederste partiet. Trekk fokuset mot øyeområdet ved å gå for katteøynemodeller.

UNNGÅ: De største solbrillene. Overdimensjonerte briller vil få pannen til å virke større og haken enda mindre.,

Diamantformet ansikt scarlett_johansson_eyes_smile1

Dette er den mest unike ansiktsformen. Her er pannen og kjeven smalere enn kinnbeina. Du har  veldig markante kinnbein.

BRILLEN SOM KLER DEG: Solbrillene bør få pannen til å se bredere ut. En stor oval brille eller katteøynevarianter er kledelige. Innfatninger med tyngde og detaljer øverst ved øyebrynene, vil balanserer ut de brede kinnbena og trekker fokus oppover.

UNNGÅ: Kantede briller og smale innfatninger som vil trekker oppmerksomheten mot det smale, midtre ansiktspartiet.

Ellers er det greit å vite

Sett opp håret når du skal prøve å finne din brille. På denne måten ser du ansiktsformen tydligere.

At jo lavere brillene sitter på neseryggen, jo mer vil den «dratte» effekten vises i ansiktet

At flittig bruk av solbriller hjelpe deg å unngå rynker rundt øynene.

– Har du en lang nese, kan den virke kortere med briller som har dobbel bro over. For de med liten nese er det fint med høy bro på brillen.