STOR – MEN FORSATT MED FOR STOR SEKK

Det er neste 2 timer siden jeg stod i døren og sa I love you og ønsket jenta mi en fin skoledag – hun hadde dårlig tid som vanlig. I det jeg lukker døren tenker jeg at hun er forsatt liten og sekken forsatt for stor.

Mandag var første skoledag etter ferien og aller første dag for mange smårollinger. Da jeg selv har to barn, husker jeg tårene som rant når jeg fulgte dem til deres første skoledag og tenkte at dette er de for små til.

Tia har allerede gått ni år på skolen og begynte på sitt tiende år nå – tårene er ikke langt unna nå heller. Det er ikke med mindre bekymring jeg sender 15 åringen min til et nytt skoleår.

Jeg er like glad for hver endt skoleår som tar slutt, glad for at det gikk fint det året her også. Men bekymrer meg igjen når et nytt skoleår starter – hvordan vil det bli i år.

Den vonde sannheten

Jeg har vært heldig og har ikke hatt mye å bekymre meg for enda, men man skal ikke hvile på sine laubærbladene for det. Ting forandrer seg og Tia forandrer seg.

Dessverre blir altfor mange barn og ungdommer mobbet, det er drikke og klespress og utestengelse fra gjenger. Dette er forferdelige vonde situasjoner – og du ønsker ikke at dette skal skje barna dine eller at barna dine blir de som gjør andre vondt.

Men fra det ene året til det andre kan det skje store forandringer, hvor det de syntes var ok før, ikke er så ok lenger. Hun de likte før, er ikke så kul lenger.

Noen blir svakere, andre sterkere, de sterke leder de svake, osv……….

Tough love

Jeg er absolutt ingen perfekt foreldre, jeg gjør masse feil, men er streng og prøver å følge mine instinkter.

Men jeg tror på det grunnleggende, det å vise og gi mye KJÆRLIGHET, selv når de blir for store til å sette pris på det. REGLER fra start til slutt og selvfølgelig en DIALOG om hva som er rett og galt.

826068924b99c6e4db3684fbfebbce4f

Jeg prøver å prate mye med Tia, spør henne om ting, har hun det bra, om skolen og venner. Noen ganger syntes hun jeg bare er irriterende.

Jeg pusher ikke om det ikke trengs, men hun skal vite at vi kan snakke sammen om hva enn det måtte være.

Livet er en hard skole og ved å oppleve vanskelige ting vil vi også se livet for hva det er verdt og sette mer pris på det.

Men så er det de vonde og vanskelig situasjonene vi kan klare oss uten – *og hvordan skal vi få til det……….

***

Jeg bekymrere meg nok litt for mye syntes Tia – hun beroliger meg med at alt går fint og at hun vil si fra om noe er galt.

Mine innstinkter forteller meg at jeg skal falle til ro med dette (enn så lenge;).

71fa4f2422dda22d93b46f66ab0b7c6c