JOBBSTIL 1

Jobben din er hva du kler deg for og til 5 dager i uken, så du kan likså godt gjøre det beste ut av hvert antrekk uten for mye slit.

Det er noen plagg som passer uansett hvor og hvordan du jobber, og de fleste av disse plaggene har vi allerede i garderoben. Jeg tenker da på disse klassiskerne som:

Blyantskjørtet, høyhalseren, collegegenseren og skjorten. Alle perfekte plagg til å kle seg for hvilken som helst jobb.

Ta foreksempel collegegenseren som er et veldig hverdagslig og sporty plagg, kombiner den med dressbuksa eller blyantskjørtet. Du får en mer avslappet stil, til en rolig fredag på jobb .

Det tøffe skinnskjørtet blir straks mer jobbvennlig med en klassisk bluse til. Har du en jobb hvor antrekket ikke behøver å være så stivt, er høyhalseren et fint alternativ (ekstra kult med strømpebukser til høsten).

I høst skal du oppdatere blusen og skjorten med en tynn sløyfe i halsen eller med langt tynt skjef rundt halen.

Dressbuksen og dressen er plagg og antrekk vi forbinder med jobb og styles gjerne med en klassisk bluse eller skjorte. Men prøv gjerne med en t skjorte til i stede, for de dagene du kan løsne litt på snippen – en morsom og kul vri.

Tar du garderobefavoritten jeansen og styler med en bluse, skjorte eller blazer, vil du være klar for en dag på jobb. Med et par pumps til vil du løfte antrekket til en ny dimensjon. Unngå slitte jeans med rifter og hull.

Mørke jeans kler best «jobb looken» og er lettere å kombinere med de andre klassikerene.

En blazer bør finnes i alle garderobeskap, den kan redde ett hvert antrekk fra å se  uprofesjonell ut til profesjonell.

Oppdater den gamle blazeren din med en belte i midjen, helst i samme farge.

Fra jobb til middag –  Gjør dressen litt mindre jobbvennlig ved å bytte ut blusen med en blonde BH under. Eller prøv med en silke singlett under blazeren for en avslappet jobbmiddag.

Kardiganen og Poncho gir antrekket en lun og god følelse. Supert til devlyse vide sommerbuksene dine.

Sko velger du etter stilen du ønsker, men til et blyantskjørt bør en velge pumps for å fullføre looken. Høye hæler gir en mer sofistikert og elegant uttrykk, så i de fleste tilfeller ville jeg anbefalt det. Utover høsten kan ankelsko og skoletter være fine alternativer. Du kan kombinere de til skjørt (med strømpebukser), jeans og dressbukser.

*Ha flate sko stående på jobb eller ta med, så kan du variere.

Følg med videre for flere jobbstil innlegg.