ER VI BLITT ET DELT NORGE…….

Den siste tiden hvor alles fokus har vært på den alvorlige flyktningsituasjonen, så har man virkelig fått sett folks sanne jeg.

Om vi skal se på Norge som delt, så har vi på den ene siden:

De frivillige som har stått på dag og natt for å hjelpe flyktningene både utenlands og her hjemme. Restauranter, bedrifter, kjendiser, hotellsjefer, privatpersoner og diverse hjelpeorganisasjoner, ++++ bidrar med det de kan.

Nordmenn har virkelig mobilisert seg for at flyktningene skal få en god mottagelse, tak over hodet, mat og drikke etc.

På den andre siden:

Har vi de som klarer å kritisere og finne noe negativt ved at «gode» nordmenn hjelper mennesker mindre heldige enn oss. De klarer altså å mene at bedrifter og kjendiser hjelper flyktningene og situasjonen for egen vinning.

Ok, om det så hadde vært sånn da, SO WHAT – hjelpen kommer fram uansett, det er det som er viktig.

Ytringsfriheten skal selvfølgelig gjelde, vi skal få mene så mye vi vil, men akkurat i denne sammenhengen kunne jeg virkelig ønske at «enkelte» holdt sine meninger for seg selv.

Annet som også skjer nå på sosiale medier er spørsmålet om hvor fattige flyktningene egentlig er. Dette fordi noen flyktninger ankommer land/mottak  i finere klær enn forventet  og ikke minst mobiler – Og om de da trenger hjelp fra oss.

“Hey, those people fleeing war in Syria aren’t poor at all! Look, they all have smartphones!”

http://www.independent.co.uk/voices/comment/surprised-that-syrian-refugees-have-smartphones-well-sorry-to-break-this-to-you-but-youre-an-idiot-10489719.html

Herregud folk er dumme!

I den store sammenheng handler det vel ikke om hvor mye penger de har eller hva de eier. Det handler om at de flykter fra hjemmene og familiene sine pågrunn av frykt, flykter for å overleve, for å gi barna sine en framtid. Om det fantes en rikdom, så var vel ikke det prioritert i bagasjen.

Hva er det som gjør at folk reagerer så negativt til den hjelpen vi utgjør. Klarer de i det hele tatt å sette seg selv i den situasjonen som flyktningene befinner seg i. Eller er de så blendet av sin trygge boble at de ikke klarer å se utenfor den.

Frykten ligger vel i hvordan deres hverdag skal bli påvirket med x antall nye medborgere.

Tror de ikke at våre nye landsmenn også frykter det å komme til et nytt og fremmed land. Dette er ingen drømme scenario, disse stakkars menneskene har ikke frivillig utsatt seg og familien for den farlige ferden til en usikker framtid.

Angelina Jolie: No one risks the lives of their children in this way except out of utter desperation.

http://www.unrefugees.org/2015/04/angelina-jolies-speech-to-the-un-security-council/

Heldigvis er hjelpegleden er så stor

Folk er fantastiske, og for en dugnads ånd. Nordmenn har virkelig overbevist, vi har mye varme å gi her oppe i nord. Men det ser ut til at det er noen som vil stikke kjepper i hjulene for all denne godheten – dessverre.

GI HÅP

11986917_1684685728434403_4061483210566634437_n