KUNSTEN Å BALANSERE PÅ HØYE HÆLER

tumblr_mx08hoOlVF1rb324eo1_500Det finnes ikke noe mer sexy, elegant eller flatterende en et par høye hæler – Det er hvis du klarer å bevege deg i dem da………

Noen bruker hæler hver dag (kudos til dem), og noen bare til en tur ut eller i selskap.

Jeg foreksempel, er en av de som bruker hæler sjeldent og har dermed lite øvelse. De gangene hælene skal på, da må jeg vite at jeg har muligheten til å sitte. En tur på byen i feil sko kan bli et mareritt for føttene.

Så jeg har lært med å ta med meg et par ekstra sko i vesken, gå for kilehæler eller ankelsko….

red-high-heel-shoes-natalie-kinnearEller jeg kan følge tipsene nedenfor og bli en kløpper på høye hæler

 1. Riktig sko

For at det i det hele tatt skal funke å gå i høye hæler, må skoene passe og føles komfortable på foten. Så bruk god tid på å finne riktig størrelse, høyde og form.

Klarer ikke anklene å takle hælene, ved at de begynner å dirre eller skjelve, da bør du velge sko som gir deg bedre støtte. En tykkere hæl foreksempel.

2. Gå dem inn

Hjemme bør du kjenne etter om skoene er komfortable over lengre tid og om dette er sko du kan bruke på en helaften. Er de litt trange, gå dem inn/ut før den store kvelden.

3. Selvtillit & holdning

Gå ut med hevet hode og vær oppmerksom på holdningen din. Slapp av i hofter og knær, stram magemusklene og trekk skuldrene bakover. Begynn med lukkede øyne, slik trener du opp balansen. OG si til deg selv at «dette fikser jeg», igjen og igjen.

4. Hæler først, så tå

Du skal ikke sette ned hele foten samtidig og ikke trippe rundt på tærne, men du skal trå «fra hæl til tå».

Husk: Å strekk ut knærne for og unngå en uflatterende knekk i knærene.

5. A til Å

Korte jevne steg er kluet her. Konsentrer deg om å gå på en rett linje og ta et steg foran det andre, dette vil hjelpe på balansen.

6. Rett frem

For all del ikke se ned, da kommer vekten for langt frem og du vil miste balansen. Så hold blikket rett frem…

7. Pauser

Det er lov og lurt å ta pauser. Sett deg ned så ofte du kan og gi føttene dine et pustrom. Det er ikke alltid så lurt å ta av seg skoene, for føttene kan hovne opp og da er det umlig å få dem på igjen.

8. Hjelpemidler

Du kan få kjøpt små puter til å putte i skoen for en mer behagelig sko opplevelse. Og sko med ankelrem som støtte, kan gjøre «høye hæler» opplevelsen bedre.

Så da er det bare å sette i gang – Øve øve……

OOPS…..

models-fall-down-jpeg-024bdWe don`t want this to happen – do we?